کلیک ویو (Qlikview) چیست؟ چرا باید از کلیک ویو استفاده کنیم؟ + ویدیو
کلیک ویو (Qlikview) چیست؟ طبق نظرسنجی های منتشر شده توسط گارتنر، کلیک ویو یکی از بهترین ابزارهای هوش تجاری شناخته شده در دنیای امروز است. کلیک ویو پلتفرمی است که از آن برای هدایت کسب و کارها در مسیر پیشرفت استفاده می شود.
با کلیک ویو (Qlikview) می توان به درستی داده ها را تجزیه و تحلیل کرد و در نهایت از این نتایج برای تقویت کسب و کار بهره برد. این نرم افزار به تمامی سوالات شما در حوزه کاری تان پاسخ می دهد و شما آگاهانه تر مسیر پیشرفت را طی خواهید کرد. در واقع کلیک ویو یک ابزار چند کاره است که توانایی استخراج و تبدیل داده های خام را فراهم می کند، یک مدل داده درون برنامه ای را طراحی و گزارش های بصری و تعاملی را ایجاد می کند.
کلیک ویو (Qlikview) باعث انقلابی در فن آوری و صنعت نرم افزار به ویژه در ابزارهای هوش کسب و کار شده، به طوری که آمار نشان می دهد تا سال ۲۰۱۳ در ۱۰۰ کشور جهان توسط ۱۵۰۰۰ مشتری در قالب ۴۵۷۰۰۰ کاربر استفاده می شده است.
در این مقاله قصد داریم به طور خیلی ساده، نقش کلیک ویو (Qlikview) در پیشبرد اهداف کسب و کار را برای شما توضیح دهیم.
کلیک ویو اطلاعات و داده ها را از منابع مختلف جمع آوری کرده، سپس ارتباط بین داده ها را هوشمندانه تعریف می کند و در نهایت گزارش تحلیلی جامعی را به ما ارائه می دهد که با استفاده از امکانات و ویژگی های خاص این نرم افزار تهیه شده است.
مهمترین نکته درخصوص کلیک ویو (Qlikview) این است که تمامی اطلاعات و گزارشات در حافظه داخلی این نرم افزار ذخیره می شود و این بدین معنی است که در این نرم افزار از تکنولوژی In-Memory استفاده می شود. این امر باعث می شود تا جمع آوری، ادغام و پردازش داده ها بسیار سریعتر انجام گیرد.
با این ابزار شما می توانید گزارشات مورد نیاز خود را تهیه کنید. در نظر داشته باشید که ارتباط بین داده ها به طور خودکار توسط این نرم افزار کنترل می شود. پس از آن، بحث تصمیم گیری به میان می آید؛ تصمیم گیری درباره تقویت کسب و کار موردنظر از طریق تحلیل نتایج.
به طور کلی، کلیک ویو ابزاری است برای کشف داده ها که با ایجاد برنامه های پویا و داینامیک به منظور تحلیل سریعتر اطلاعات سازمانی، کار سازمان دهی اطلاعات را برای ما تسهیل می کند.
تاریخچه کلیک ویو
بیایید نگاهی به تاریخچه این نرم افزار بیاندازیم:
- کلیک ویو توسط شرکت Qlik (که قبلاً به QlikTech معروف بود) توسعه داده شده است. این نرم افزار در سال ۱۹۹۳ در کشور سوئد راه اندازی و به بازار ارائه شد.
- قبل از سال ۱۹۹۶، Qlikview با نام “Quik View” شناخته می شد و تنها بر روی کامپیوترهای خانگی اجرا می شد. کلمه Quik مخفف این چهار کلمه بود: کیفیت (Quality)، درک (Understanding)، اندرکنش (Interaction) و مهارت (Knowledge).
- در حال حاضر، دفتر مرکزی Qlik در پنسیلوانیا در آمریکا واقع شده است. اما بخش تحقیقات و توسعه آن، هنوز در سوئد است.
- در حال حاضر بیش از ۴۵۰۰۰ نفر از ۱۰۰ کشور دنیا، مشتری شرکت Qlik هستند.
- در کنار این نرم افزار، Qlik نرم افزارهای مفید دیگری را نیز در زمینه هوش کسب و کار ارائه کرده است: Qlik Sense، Qlik Core، Qlik NPrinting، Qlik GeoAnalytics، Qlik Connectors، Qlik Data market
تفاوت های کلیک ویو (Qlikview) با دیگر ابزارهای هوش تجاری
نکته ای که درخصوص کلیک ویو حائز اهمیت است این است که این نرم افزار یک ابزار هوش تجاری معمولی نیست. دلیل این گفته آن است که کلیک ویو عمدتاً یک ابزار “کشف داده” می باشد، از این رو دارای ویژگی های خاص و منحصربه فردی است. ممکن است از خودتان بپرسید که کشف داده دقیقاً به چه معنا است؟ کشف داده در واقع یک جستجوی کاربر محور است که بر روی تمام داده ها انجام می شود تا الگوها و روند تغییرات آنها کشف شود.
این نرم افزار با تولید ابزارهای کمکی از قبیل نمودارها، جداول، نقشه ها و … به کاربر کمک می کند تا الگوها را ببیند و درک کند. کلیک ویو به دلیل انعطاف پذیری در حین کار، ویژگی ذخیره اطلاعات در حافظه داخلی و ابزارهای به اشتراک گذاری، یک ابزار منحصر به فرد در حوزه هوش تجاری به حساب می آید.
برای درک بهتر این موضوع، می توان اینگونه بیان کرد که کلیک ویو از لحاظ نحوه عملکرد، همچون مغز انسان عمل می کند. درست مثل زمانی که مغز انسان دنبال چیزی می گردد و آن را جستجو می کند، کلیک ویو نیز بدون هیچ قالب از پیش تعریف شده ای و کاملاً آزاد، به جستجو در بین میلیونها داده می پردازد.
به یک مثال توجه کنید:
تصور کنید که به داشبورد اطلاعاتی یک کارمند خاص نیاز داریم. به این منظور، یک ابزار هوش کسب و کار سنتی در ابتدا جستجوی خود را از اینجا شروع می کند که ببیند کارمند مذکور کجای دنیا زندگی می کند، پس از آن کشور را جستجو می کند و بعد از آن دپارتمان و بعد از همه این مراحل است که می توان به داشبورد اطلاعاتی آن کارمند خاص دسترسی پیدا کرد. در حالی که در کلیک ویو، نیازی نیست این مراحل و این لایه ها را طی کرد. نام کارمند موردنظر به راحتی قابل جستجو می باشد. تمامی این دسته بندی ها مستقل از هم هستند و یک جستجوی مجزا به حساب می آیند. این انعطاف پذیری کلیک ویو را می رساند.
ویژگی های کلیک ویو
- کشف داده های منحصربه فرد و جستجوی جامع
کلیک ویو این امکان را دارد تا با روشهای سفارشی به محدوده وسیعی از انواع پایگاه های داده متصل شود و در ادامه با یک جستجوی قوی و سریع، داده ها و الگوهای موجود را کشف می کند.
- به اشتراک گذاری اطلاعات
تمامی داده ها و گزارش های تصویرسازی شده، قابلیت به اشتراک گذاری دارند و کاربر می تواند از طریق سامانه ابری یا نسخه Enterprise Server اطلاعات را به اشتراک بگذارد. در لحظه، تعداد کاربران نامحدودی می توانند این گزارشات را ببینند.
- کنترل کامل بر داده ها
یکی از برترین ویژگی های کلیک ویو این است که وظیفه کشف داده ها را به خودِ کاربر می سپارد. بدین معنی که به کاربر این امکان داده می شود تا کنترل تمام و کمالی را بر روی داده های خود داشته باشد. بنابراین کاربر می تواند مدلهای جدید و موردنظر خود را تولید کند و بسته به نوع داده ها و کسب و کار کاربر، شاخص ها و داشبوردهای خاص آن کسب و کار را ایجاد کند.
- دسترسی به تقریباً تمام فرمت های اطلاعاتی
نرم افزار کلیک ویو امکان دسترسی، ترکیب و طبقه بندی تقریباً تمام فرمت های اطلاعاتی شامل داده های رابطه ای استاندارد (Standard Relational Data)، فایلهای متنی داده ای متعارف (Text Files)، فایلهای Excel، اطلاعات در قالب XML و HTML فراهم آورده و ارتباط میان منابع اطلاعاتی مختلف را بصورت اتوماتیک برقرار می کند، امکانی که در هیچ برنامه دیگری وجود ندارد.
این نرم افزار خود را با ساختار اطلاعاتی سازمان شما منطبق می کند و شما هیچ گونه نیازی به تغییر درمنابع اطلاعاتی خود نخواهید داشت. اطلاعات شما چه در انبارهای داده (Data warehouses)، چه در سیستم های عملیاتی و چه بصورت فایلهای Excel یا Text یا در بانکهای اطلاعاتی Access و یا هر پایگاه اطلاعاتی رابط های (Relational Database) دیگری قرار گرفته باشد، در برنامه کلیک ویو قابل دسترسی است.
همچنین با رابط های متعلق به پرکاربرد ترین برنامه ها نظیر SAP، کلیک ویو (Qlikview) دسترسی و تحلیل به اینگونه داده ها را نیز سهولت بخشیده است. تاکید می کنیم که این برنامه با داده های Oracle Database و Oracle ERP به راحتی ارتباط برقرار می کند.
نسخه ویندوزی یا مک؟
در حال حاضر تنها برای سیستم عامل های ویندوزی امکان استفاده از این نرم افزار وجود دارد، چرا که برای سیستم عامل های مکینتاش، هنوز این قابلیت توسعه داده نشده است. اما برای نصب نسخه دسکتاپ کایک ویو (Qlikview) می توانید به این صورت عمل کنید که یک Virtual Machine (ماشین مجازی نرم افزاری) بر روی سیستم عامل خود نصب کرده و بعد از آن، اقدام به نصب نرم افزار کلیک ویو (Qlikview) بر روی آن ماشین مجازی کنید. نرم افزارهای ماشین مجازی زیادی وجود دارند که سه نرم افزار را به سلیقه خود به شما معرفی می کنیم:
۱. Parallels Desktop
۲. VMWare Fusion
۳. Virtualbox (که نسخه رایگان آن وجود دارد)
با کلیک بر روی این لینک می توانید نسخه شخصی رایگان و ۶۴ بیتی را برای سیستم ویندوزی خود دانلود کنید.
آموزش نرم افزار کلیک ویو (Qlikview)
در این مقاله نگاهی داشتیم به اهمیت و تاریخچه نرم افزار کلیک ویو (Qlikview) و همینطور ویژگی های این ابزار هوش تجاری. ما معتقدیم یادگیری این نرم افزار بسیار آسان است، اما داشتن یک منبع آموزشی خوب، شرط لازم برای یادگیری است. ما در اینجا به طور کامل به آموزش این نرم افزار پرداخته ایم و سعی کرده ایم تمام جوانب آموزشی این نرم افزار را پوشش دهیم. برای اطلاعات بیشتر در خصوص تهیه این آموزش، می توانید به این صفحه مراجعه کنید.
منبع: در قسمتی از این متن، از جزوه آموزشی کلیک ویو دکتر پارسا (دانشگاه علم و صنعت ایران) استفاده شده است.
- لینک دانلود به صورت یک فایل 202 کیلوبایتی در قالب یک فایل اکسل ارائه شده است.
- در صورتی که به هر دلیل موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید، سعی کنید از یک مرورگر دیگر مانند فایرفاکس هم کمک بگیرید. در نهایت در صورتی که مشکل حل نشد با ما تماس بگیرید.
برای مشاهده لینک دانلود لطفا وارد حساب کاربری خود شوید!
وارد شوید
دیدگاهتان را بنویسید