بلاگ

Set Analysis در کلیک ویو چیست و چه کاربردی دارد؟ + ویدیو

تکنیک Set Analysis جزء یکی از تکنیک های دشوار و پیچیده در بحث تصویرسازی داده ها در نرم افزار کلیک ویو به شمار می آید. نحوه نوشتار (Syntax) این تکنیک در اکثر اوقات پیچیده به نظر می رسد و همیشه دشواری هایی را در این خصوص برای کسانی که در ابتدای راه آموزش کلیک ویو هستند، به همراه دارد. در این مقاله قصد داریم به صورت خلاصه به بحث در خصوص Set Analysis و نحوه نوشتار آن بپردازیم.

تکنیک Set Analysis به ما این امکان را می دهد که توابع اولیه با عملکرد متفاوت تری نسبت به حالت طبیعی داشته باشیم (منظور از توابع اولیه، توابع ساده ای مانند ()Sum()، Ave و … هستند). می توان از این زاویه نیز به این موضوع نگاه کرد که این تکنیک راهی ست که می توان از آن طریق، توابع اولیه شرطی تعریف کرد. اگر چه این شرط در کلیک ویو مانند انتخابی (Selection) عمل می کند که قبل از ایجاد و توسعه نمودار باید ارزیابی گردد. بنابراین، در عمل این امکان وجود ندارد که شرطی داشته باشیم که ردیف به ردیف ارزیابی شود.

چگونه یک Set Analysis ایجاد کنیم؟

Set Analysis ها در درون توابع اولیه ای مانند عبارت زیر مورد استفاده قرار می گیرند:

(Sum(Sales

گام اول: اضافه کردن آکولادها

اولین گام برای ایجاد کردن Set Analysis ها در درون یک تابع اولیه، اضافه کردن یک جفت آکولاد است:

(Sum( {…} Sales

در واقع این آکولادها کمک می کنند تا شرایط جدیدی برای تابع مورد نظر تعریف شود.

گام دوم: اضافه کردن شناسه ها

در درون این آکولادها باید شناسه ها و عملگرهای مختلفی مانند شناسه های زیر استفاده شوند:

$: درج این علامت (Dollar) به این معناست که تابع با انتخاب های کاربر کار می کند. بنابراین با انتخاب مقادیر متفاوت از فیلدهای متفاوت، نتیجه متمایز خواهد بود.

۱: با نوشتن این علامت (عدد یک) در Set Analysis، دیگر انتخاب های کاربر ملاک عمل قرار نمی گیرد. به این معنی که کاربر هر مقداری را انتخاب کند، نتیجه یکسان خواهد بود.

۱-$: با نوشتن این علامت، انتخاب های کاربر در جهت حذف مقادیر استفاده می شوند. بدین صورت که نتایج حاصل از انتخاب کاربر از کل نتایج کسر می شود.

کلیدهای میانبر در کلیک ویو

گام سوم: تنظیم کردن Set Modifier ها

در مرحله بعد، set modifier ها را اضافه می کنیم که توسط کارکترهای <> تعریف می شوند. در واقع کاری که set modifier ها انجام می دهند این است که یک انتخاب دیگر به انتخاب های ما اضافه می کند و یا اینکه انتخاب های قبلی را تغییر می دهد و می توان از آنها برای هر مجموعه طبیعی از انتخاب ها استفاده کرد. در واقع شرطها را بین این علامت ها تعریف می کنیم:

(Sum( {$<…>} Sales

گام چهارم: اعمال شرط

گام بعد انتخاب فیلدی یا شرطی است که مجموع فروش قرار است براساس آن فیلتر شود. این شرط باید بین این دو علامت <> نوشته شود. به عنوان مثال می خواهیم مجموع فروش برای سال ۲۰۱۵ نشان داده شود، پس فیلد مدنظر ما فیلد Year است و مقدار آن ۲۰۱۵ انتخاب می شود:

(Sum( {$<Year = {“۲۰۱۵”}>} Sales

تذکر ۱: توجه داشته باشید که برای قرار دادن شروط حتماً از علامت “” (دابل کوتیشن) استفاده کنید، اشتباهاً از علامت ” (تک کوتیشن) استفاده نکنید.

تذکر ۲: تنها در صورتی می توانید علامت “” را ننویسید که فیلد مدنظر، فیلد تاریخ باشد. اگر فیلد متنی باشد، لازم است از دابل کوتیشن استفاده شود.

تذکر ۳: اگر نیاز بود چند فیلد را به عنوان چند شرط در کنار یکدیگر قرار دهید، می توان به راحتی آنها را به یک کاما (,) از یکدیگر جدا کرد.

(Sum( {$<Year = {2015}, Country = {“Germany”}>} Sales

در این مقاله شما را با یکی از کامل ترین و قوی ترین تکنیک های کلیک ویو آشنا کردیم. این تکنیک که با نام تکنیک Set Analysis معروف است، به ما این امکان را می دهد تا انتخاب های خود را بهتر مدیریت کنیم و گزارشی کامل تر به واحد مالی ارائه دهیم. برای فهم بیشتر در خصوص این مبحث و توضیحات پیشرفته تر، به آموزش های ما در اینجا مراجعه کنید.

اشتراک گذاری:

دوره های آموزشی مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

error: محتوای این سایت محافظت شده است